Vooronderzoek

Brochure

Bekijk hier onze prijzen

Kosten lensimplantatie

Alle prijzen zijn all-inclusive. Lekker overzichtelijk. Je weet precies waar je aan toe bent. Een eenmalige, heldere investering met levenslange garantie. Alleen de kosten van je eigen apotheekmedicijnen zijn voor jouw rekening. Dat bedrag schommelt tussen de 75 en 150 euro en valt in de meeste gevallen binnen jouw basisverzekering. Houd wel rekening met je eigen risico.

  Voorzetlens Vervanglens
  ExtraLens

Lens bijplaatsen in het oog

2350

per oog

Low Vision Lens

2995

per oog

ReplaceLens

Multiple Vision

2850

per oog

Readon ReplaceLens

Bij beginnende leesklachten

2850

per oog

Vooronderzoek* Gratis Gratis Gratis Gratis
Toeslag hoge sterkte 395 - - -
Toeslag cilinder 395 - 450 450
Toeslag leesgedeelte 495 - - -
Toeslag lasergestuurd - - 895 895
Toeslag select - - 395 395

* Altijd gratis, ook als je niet voor een behandeling gaat ** De gegevens uit het vooronderzoek en het gesprek met jouw oogarts zijn leidend voor het behandeladvies

Prijzen in euro's en prijswijzigingen voorbehouden

Unieke totaalprijs

Alle prijzen all-inclusive

 • Compleet vooronderzoek
 • Consult met de arts die je uiteindelijk ook zal behandelen
 • Levenslange garantie op je behandeling
 • Een behandeladvies geheel op maat
 • Gratis tijdelijke bril of contactlenzen voorafgaand aan het vooronderzoek of de behandeling indien nodig
 • Gratis hotelovernachting na de behandeling wanneer je ver van de kliniek woont
 • Speciale zonnebril na de behandeling
 • Kunsttranen
 • Een nachtbril
 • Alle controles
 • Een aanvullende behandeling voor reststerkte indien eventueel noodzakelijk
Eén uitzondering

Apotheekkosten voor medicatie

Alleen de kosten van je eigen apotheekmedicijnen zijn voor jouw rekening. Dat bedrag schommelt tussen de 75 en 150 euro en valt in de meeste gevallen binnen jouw basisverzekering. Houd wel rekening met je eigen risico.

Makkelijk en snel

Gespreid betalen

Wil je een lensimplantatie, maar zijn de financiën een uitdaging? Dan kan gespreid betalen een optie zijn. In plaats van het complete bedrag in één keer te betalen, spreid je de betaling uit over het door jou vastgestelde aantal maanden. Let op, geld lenen kost altijd geld.

Medische indicatie

Kan ik lensimplantatie vergoed krijgen?

Het is mogelijk dat je een gedeeltelijke vergoeding krijgt. Vanuit je basisverzekering kan dit als er sprake is van een medische indicatie. Tijdens het consult stelt de arts vast of er sprake is van een medische indicatie die recht geeft op een vergoeding uit je basisverzekering. Dat kan zijn omdat je staar hebt of een hoge sterkte en contactlenzen niet kan verdragen. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald door je zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk dat je vanuit een aanvullende verzekering recht hebt op een vergoeding. 

Garantiebepaling

Levenslange garantie - niet goed, herbehandeling mogelijk

Als na je behandeling blijkt dat het resultaat toch niet overeenkomt met de vooraf ingeschatte en vastgestelde gezichtsscherpte, dan kan je een gratis herbehandeling laten uitvoeren. Mits uiteraard medisch verantwoord en de reststerkte een last is in je dagelijks leven.

Tarieven medische indicatie

Passantentarieven

Een passantentarief is een tarief voor zorg dat wordt gebruikt als jouw zorgverzekeraar geen afspraken heeft gemaakt met een een kliniek of ziekenhuis, als je helemaal niet verzekerd bent of als je in het buitenland verzekerd bent.

Het vooronderzoek

Bij FYEO hebben we in 20 jaar tijd, ruim 50.000 mensen van hun bril af geholpen. Iedere behandeling begint met een vooronderzoek en consult met een oogarts. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling. De oogarts die je ziet bij het consult, is tevens de oogarts die je uiteindelijk zal behandelen, mocht je voor een behandeling gaan. Het vooronderzoek is altijd gratis en vrijblijvend.

Gratis vooronderzoek boeken