fbpx Spring naar content

Ben ik geschikt voor ooglaseren?

Grote kans van wel. Wij kunnen 80% van alle mensen laseren. Welke ooglaserbehandeling bij jou past? Dat bepalen we tijdens het vooronderzoek.
Het hangt af van je leeftijd, ooggezondheid, levensstijl en budget.

Plan jouw gratis vooronderzoek

Zonder vooronderzoek kunnen wij je niet behandelen. We doen een aantal oogmetingen en je krijgt een adviesgesprek met een oogarts. Dit is ook de oogarts die jou uiteindelijk behandelt. Na het vooronderzoek weet je welke ooglaserbehandeling voor jou het beste is. Het vooronderzoek is gratis en vrijblijvend.

Voldoe je aan de basisvoorwaarden?

  • Ga je voor een ooglaserbehandeling, dan moet je sowieso aan deze voorwaarden voldoen:
  • Je bent tussen de 18 en 45 jaar.
  • Je sterkteafwijking ligt tussen de -12 en +4,5.
  • Je BMI (Body Mass Index) is lager dan 35.
  • Je bent niet zwanger en geeft geen borstvoeding.

Je oogsterkte bepaalt je ooglaserbehandeling

Lensimplantatie als alternatief

Voldoe je niet aan de basisvoorwaarden? Dan ben je niet geschikt voor ooglaseren. Maar misschien wel voor een lensimplantatiebehandeling. Ook daarmee lossen wij jou (beginnende) leesproblemen of oogafwijkingen op. Hieronder lees je wanneer wij jou meestal toch kunnen helpen.

Waarom niet onder de 18 jaar?

Voor ooglaseren moet de lengte van je oog volgroeid zijn. Dat is als je puberteit voorbij is en je niet meer in de lengte groeit. Als we hierover twijfelen, stellen we de behandeling uit en doen we eerst een tweede vooronderzoek. We stellen dan vast of de lengte van je oog niet meer verandert.

Je bent ouder dan 45 jaar

Je ogen worden ouder en minder flexibel. Ben je boven de 45 jaar, dan is een Readon ReplaceLens-behandeling of een ReplaceLens-behandeling een betere optie.

Je hoornvlies is te dun

Als je hoornvlies te dun is, heb je te weinig weefsel om je sterkteafwijking te corrigeren. Een ExtraLens-behandeling kan dan vaak een oplossing zijn.

De vorm van je hoornvlies wijkt af

Heeft je hoornvlies een steile of vlakke vorm? Dan kan onze oogarts besluiten om niet te ooglaseren. Een ExtraLens-behandeling is dan meestal wel mogelijk.

Je sterkteafwijking is te groot

Is je sterkteafwijking te groot? Dan is een te grote aanpassing van de vorm van je hoornvlies nodig. Het verliest daardoor zijn stevigheid. Ooglaseren is dan niet veilig en verantwoord. Een ExtraLens-behandeling is een goed alternatief.

Je hebt zeer grote pupillen

De grootte van je pupillen bepaalt hoe groot het gebied van je hoornvlies is waar je doorheen kijkt. Heb je zeer grote pupillen, dan wordt het lasergebied te groot. We raden ooglaseren dan af. Soms kunnen we je wel helpen met een ExtraLens-behandeling.

Je hebt extreem droge ogen

Zijn je ogen extreem droog, dan kunnen we niet ooglaseren. Een ReLEx SMILE-behandeling of een ExtraLens-behandeling zijn dan de enige opties.

Je bent zwanger of geeft borstvoeding

Als je zwanger bent, kunnen wij je ogen niet laseren. Dat komt omdat tijdens je zwangerschap en het geven van borstvoeding je hormonale activiteit toeneemt. Dit kan invloed hebben op je zicht. Bovendien krijg je na een ooglaserbehandeling medicatiedruppels. Wij willen onnodig gebruik van medicatie tijdens een zwangerschap of borstvoedingsperiode tegengaan. Daarom laseren wij pas 3 maanden nadat je bent bevallen of bent gestopt met het geven van borstvoeding.

Je hebt staar

Heb je vergevorderde staar, dan is een ReplaceLens-behandeling een betere oplossing dan ooglaseren. ReplaceLenzen vervangen je natuurlijke, troebele lens. Daardoor ben je meteen van je staar af.

Je hebt een hoornvliesaandoening (keratoconus)

Een keratoconus is een uitpuiling van het hoornvlies. Hierdoor wordt de kracht van het hoornvlies anders verdeeld. Het is dan niet veilig en verantwoord om de vorm van je hoornvlies aan te passen. Soms kan een ExtraLens-behandeling een alternatief zijn.

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs