fbpx Spring naar content

Wat moet ik doen na mijn lensimplantatie?

Wij willen dat je goed herstelt na jouw lensimplantatie. Daarvoor moet je een aantal dingen doen én een aantal dingen laten. Wat precies, dat lees je hier en in de brochure die je voor je behandeling krijgt. Het is belangrijk dat je voldoende rust neemt, naar alle controles komt en je oogmedicatie gebruikt.

Wat mag ik wel/niet doen?

Voor je lensimplantatie krijg je een brochure. Daarin staat duidelijk wat je wel en niet mag doen na de operatie. Het is belangrijk dat je je aan de leefregels houdt. Je voorkomt dan complicaties en herstelt sneller. Lees ook de volgende adviezen door:

  • Normale dagelijkse dingen mag je, indien mogelijk, een dag na je behandeling weer oppakken. Vermijd de eerste week zware inspanningen.
  • Wees voorzichtig met contact- en balsporten. Ons advies is tot 4 weken geen fysiek contact en balsporten.
  • De gouden regel is: tot 2 weken na je behandeling geen water in je ogen.
  • Raak je ogen in de eerste vier weken na je behandeling zo min mogelijk aan: wrijf niet in je ogen.
  • Na 2 weken na je behandeling mag je weer oogmake-up dragen.

Volg je medicatieschema

Na jouw lensimplantatie krijg je een medicatieschema. Daarin staat wanneer je welke medicijnen, antibiotica en/of oogdruppels moet gebruiken. Het is belangrijk dat je dit schema precies volgt. Zo voorkom je complicaties en herstel je snel(ler). Zijn je oogdruppels op? Vraag dan op tijd een herhaalrecept aan.

Hoe snel herstel ik bij ExtraLenzen?

Heb je een ExtraLens-behandeling gehad, dan herstel je snel en zonder pijn. De opening in je oog geneest zelf. Je ziet vrijwel direct na de behandeling weer helder. De volgende dag kun je meestal weer aan het werk.

Hoe snel herstel ik bij ReplaceLenzen?

Bij ReplaceLenzen duurt het iets langer voordat je bent hersteld. Je hersenen moeten flink wennen aan de nieuwe manier van zien. Dat duurt meestal 3 tot 6 maanden. Hoelang dit voor jou duurt, hangt ook af van hoe kritisch je kijkt. In de herstelperiode kun je prima normaal functioneren. Zorg wel voor goede verlichting bij het lezen en gun je ogen de tijd om te wennen.

Hoe snel herstel ik bij Low Vision Lens?

Ook bij een Low Vision Lens herstel je snel en zonder pijn. Het is wel belangrijk dat je je hersenen en ogen goed traint om te wennen aan het nieuwe zicht. Daarom krijg je 2 tot 3 weken lang een speciale training. Je moet dan elke dag teksten lezen op een afstand van 15 tot 18 cm.

Op controle

Na je lensimplantatiebehandeling houden we het herstel van je ogen goed in de gaten. Dat doen we tijdens een aantal controles. Deze plannen we samen met je in bij één van onze klinieken.

Meer over controles

Zitten er risico’s aan lensimplantatie?

Geen enkele operatie is zonder risico. Ook het implanteren van kunstlenzen niet. Gelukkig is de kans dat er iets gebeurt heel erg klein.

Meer over risico’s

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs