fbpx Spring naar content

Dr. Mathijs van de Put

Oogarts
Behandelingen door dr. Mathijs van de Put
Dr. Mathijs van de Put

Ondernemende oogarts

Mathijs van de Put kon zich als vierdejaars geneeskundestudent geen voorstelling maken bij oogheelkunde. “Na één dag in het ziekenhuis in Leiderdorp was ik verkocht. Ik had een hele goede begeleider die het vak liet sprankelen. De dynamiek, de snelheid, de fun, de verbetering van kwaliteit van leven bij patiënten; het sprak me allemaal meteen aan. Vakinhoudelijk en technisch is oogheelkunde heel interessant.”

Mooie combinatie

Sinds 2015 is Mathijs oogarts. Hij werkte zeven jaar in het ziekenhuis in Venlo. Daarna begon hij een eigen kliniek voor algemene oogheelkunde en ging hij werken bij FYEO. Mathijs: “Die combinatie van mijn eigen praktijk en werken bij FYEO is heel mooi. Ik kan me de ene dag helemaal verliezen in iets vakinhoudelijks en me op een andere dag vooral bezighouden met ondernemen en organiseren.”

Tijdens zijn opleiding deed Mathijs ook een promotieonderzoek: “Die combinatie was leuk en zorgde voor kruisbestuiving. Door mijn landelijke onderzoek naar de demografische kenmerken van mensen met netvliesloslatingen ging ik nog nieuwsgieriger kijken naar het vak van oogheelkunde. Als onderzoeker mocht ik in veel klinieken in de keuken kijken. Ik liep een dag mee, was toeschouwer op de OK en mocht dossiers inzien. Daar leerde ik ontzettend veel van.”

Topspelers van Nederland

Na zijn promotie werd Mathijs uitgenodigd bij FYEO: “Ik dacht meteen ‘dit zit wel goed’ en toen was mijn komst snel beklonken. Op het gebied van refractiechirurgie werken bij FYEO echt de topspelers van Nederland en misschien ook wel van daarbuiten. Qua volume, nieuwe technieken en investeringen loopt FYEO voorop. Alle oogartsen zijn erg gemotiveerd. Ik denk dat de werkomstandigheden nergens beter zijn. Iedereen die bij FYEO werkt doet er nog iets naast in een kliniek of ziekenhuis en dat is juist goed.”

“Een goede oogarts is altijd nieuwsgierig.”

Als oogarts moet je volgens Mathijs geïnteresseerd zijn in de mens die tegenover je zit. Mathijs:
“Je moet echt iets willen doen voor de cliënt. Die wil je linksom of rechtsom helpen met de beste oplossing. Dus je vraagt je altijd af wat het best past bij iemands klachten en bij iemands leven. Een goede oogarts moet nieuwsgierig zijn naar nieuwe technieken en altijd zijn beste beentje voorzetten. Je moet je vak met passie uitoefenen.”

Dr. Mathijs van de Put
Dr. Mathijs van de Put
BIG registratie nr:69909789101

Andere specialisten

Dr. Frank Kerkhoff

Dr. Frank Kerkhoff

Oogarts arrow_forward
Drs. Khalid Allali

Drs. Khalid Allali

Oogarts arrow_forward
Drs. Stefan de Geus

Drs. Stefan de Geus

Oogarts arrow_forward
Drs. Barbara Leyssens

Drs. Barbara Leyssens

Oogarts arrow_forward

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult is behandelend oogarts
  • All-in prijs