Vooronderzoek

Brochure

Feiten en fabels over ooglaseren

Als je een ooglaserbehandeling overweegt, kun je op internet veel informatie vinden. Zoveel informatie dat het lastig kan zijn om fabels en feiten uit elkaar te halen. Lees hier alle feiten en fabels over ooglaseren.

Fabels over ooglaseren

Een cilinder kan niet gelaserd worden

Sommige mensen hebben naast een oogafwijking ook een cilindrische afwijking. Dit kan door middel van een ooglaserbehandeling prima weg gelaserd worden. Een lage sterkte of cilinder is geen reden om niet behandeld te worden. Lees meer over ooglaseren met een cilinder.

Een behandeling geeft veel risico

Alle medische ingrepen brengen bepaalde risico’s met zich mee. Door de ontwikkeling van de technologie is het aantal complicaties tot het minimum gedaald. Toch vinden we het belangrijk dat je de meest voorkomende risico’s en complicaties kent. Lees meer over de risico’s bij ooglaseren.

Ooglaseren is duur

Een ooglaserbehandeling is een eenmalige ingreep die op den duur kostenbesparend zal zijn. Een aantal jaar na de behandeling heb je je lenzen of bril terugverdiend. Bekijk hier hoeveel onze ooglaserbehandelingen kosten.

Ooglaseren is pijnlijk

Ooglaseren is niet pijnlijk, omdat je tijdens de behandeling verdoofd bent met oogdruppels. Veel mensen vinden het idee dat ze aan hun ogen geopereerd worden maar naar. Begrijpelijk. Echter door de hypermoderne technieken hoeven je ogen nog maar nauwelijks aangeraakt te worden. Bovendien duurt de ooglaserbehandeling heel kort: slechts 30-60 seconden per oog. Je ervaart dus geen pijn tijdens het ooglaseren, hooguit wat napijn na de behandeling. Bekijk de tabel voor het herstel na ooglaseren.

Feiten over ooglaseren

Ooglaseren gaat snel

De feitelijke ooglaserbehandeling is binnen 10-15 minuten gedaan (voor 2 ogen). Het laseren op zichzelf is binnen een minuut per oog gebeurd. Wij behandelen altijd twee ogen op dezelfde dag binnen één ooglaserbehandeling, mits deze beide geschikt zijn.

De hersteltijd is kort

Ieder oog is persoonlijk en heeft zijn eigen snelheid in het herstellen. Onze ervaring is dat iedereen zeer snel zijn dagelijkse bezigheden kan oppakken. Dit is bij iedere behandeling verschillend. Bekijk de tabel hieronder voor het herstel per behandeling.