fbpx Spring naar content

Drs. Ellen van den Wittenboer

Oogarts
Behandelingen door drs. Ellen van den Wittenboer
Drs. Ellen van den Wittenboer

Cliënten zo persoonlijk mogelijk begeleiden

Als drs. Ellen van den Wittenboer zich in enkele kernwoorden zou moeten voorstellen dan zijn dat zorgzaam, oog voor detail, een tikkeltje perfectionistisch, gedreven om nieuwe dingen te leren en zichzelf ontwikkelen op technisch gebied. “Ik probeer cliënten zo persoonlijk mogelijk te begeleiden. Dat betekent dus maatwerk.”

Maatwerk is precies wat haar aanspreekt binnen FYEO. “Er wordt goed geluisterd naar cliënten. Wat is precies het probleem? Bij FYEO gaat het altijd om de juiste oplossing aandragen voor de juiste cliënt. Wij werken met de nieuwste technieken. Het dwingt je zorg te leveren op het allerhoogste niveau.”

Drs. van den Wittenboer werkt sinds 2022 voor FYEO. Geboren en getogen in Weert specialiseerde ze zich tot oogarts aan het Radboud-ziekenhuis. Aansluitend liep drs. van den Wittenboer stage in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven, waaraan ze nog steeds aan verbonden is.

“Bij FYEO gaat het altijd om de juiste oplossing aandragen voor de juiste cliënt.”

Premature zorg

“De oogbehandeling die ik bij FYEO uitvoer zijn ReplaceLens-behandelingen en Lasek-laserbehandelingen. In het Maxima-ziekenhuis doe ik veel staaroperaties, netvlieschirurgie en zit ik in het opleidingstraject voor premature oogzorg. Dat is oogzorg voor te vroeg geborenen waar de netvliesontwikkeling niet voltooid is. Deze aandoening kan blindheid kan veroorzaken. Een hele aparte en mooie tak binnen de oogheelkunde.”

Cliënten vaak ontroerd

Wat drs. van den Wittenboer leuk vindt aan oogheelkunde is opereren en dat ze met haar handen bezig is. “Het is een technisch vak waar je in detail en heel zelfstandig kunt werken.”

Zelf weet drs. van den Wittenboer niet hoe het is als je plots weer scherp kunt zien. “Ik heb zelf nog goede ogen en ik heb dus geen oogbehandeling ondergaan. Maar ik zie wel de reacties van mijn cliënten. Na de operatie zijn cliënten vaak ontroerd. Dit is precies wat mijn vak zo mooi maakt.”

Drs. Ellen van den Wittenboer
Drs. Ellen van den Wittenboer
BIG registratie nr: 49916704701

Andere specialisten

Drs. Barbara Leyssens

Drs. Barbara Leyssens

Oogarts arrow_forward
Drs. Mustapha El Kandoussi

Drs. Mustapha El Kandoussi

Oogarts arrow_forward
Avatar artsen

Dr. Melissa Vereecken

Oogarts arrow_forward
Avatar artsen

Drs. Richard Hommersom

Oogarts arrow_forward

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs