fbpx Spring naar content

ReLEx SMILE

Elk behandeltraject begint met een vooronderzoek. Daaruit komt een behandeladvies op maat, want elk oog is uniek.
Heb je nog geen vooronderzoek gehad, maar ben je wel benieuwd welke behandelmethodes geschikt zijn voor jou? Plan dan eenvoudig je vooronderzoek.

Al wel een vooronderzoek gehad en daaruit kwam het advies voor een ReLEx SMILE-behandeling? Op deze pagina lees je meer over wat deze behandeling precies inhoudt.

visibility
Alle soorten behandelingen in huis
De beste oplossing voor jou
groups
Al 50.000 mensen gingen je voor
Een vertrouwd gevoel
medical_information
Arts van consult is behandelend arts
Een bekend gezicht

Wat is ReLEx SMILE

Dit is de meest oogvriendelijke ooglasertechniek. Je ogen worden minimaal belast, waardoor het een comfortabele behandeling is met snel zicht herstel en geen pijn.

ReLEx SMILE: uiterst comfortabel

De ReLEx SMILE-behandeling is uiterst comfortabel, want je oog wordt minimaal belast.

Slechts in een halve minuut tijd wordt het lentikel losgemaakt door de laser. Dit is een schijfachtig stukje weefsel, dat door weg te nemen de juiste correctie geeft om jouw zicht weer scherp te maken.
Via een minuscule opening haalt de oogarts het overbodige weefsel weg.

Hoe werkt de behandeling?

1: Verdoving met oogdruppels.
2: Laser creëert het lentikel en de minuscule opening in het hoornvlies.
3: Oogarts verwijdert het lentikel via de opening.
4: Je zicht is na enkele dagen scherp.
arrow_back
arrow_forward

Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze behandeling?

1
2
3
Wat is je leeftijd?(Vereist)

Voordelen

check
Snel scherp zicht

Zeer snel herstel

check
Pijnloos herstel

Vrijwel geen pijn na de behandeling

Voor wie geschikt?

check
Geschikt bij contactsporten en extreme beroepen

Het hoornvlies blijft stevig en sterk

check
Geschikt bij drogere ogen

Vooronderzoek
Consult
Behandeling OK
Controle

Behandeltraject

1. Gratis vooronderzoek
arrow_forward

Gratis vooronderzoek

Het vooronderzoek is altijd gratis, geheel vrijblijvend en bestaat uit 2 delen. Tijdens het eerste deel worden je ogen uitgebreid gemeten. Er wordt onder andere gekeken naar jouw sterkte-afwijking, de bouw van je ogen, de algemene gezondheid van je ogen én of je geschikt bent voor een behandeling. Het tweede deel is een consult met de oogarts die uiteindelijk ook jouw behandeling uitvoert.

2. Behandeladvies op maat
arrow_forward

Behandeladvies op maat

Samen met de oogarts bespreek je welke behandeling voor jou het beste resultaat geeft. Er wordt naast alle metingen die zijn gedaan ook gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Wat zijn je hobby’s, beroep en andere dingen die belangrijk zijn voor jouw zicht. Wij hebben alle behandelingen in huis waardoor we jou het beste advies kunnen geven

3. Behandeling
arrow_forward

Behandeling

De behandeling vindt plaats in één van onze klinieken door de oogarts die je hebt gesproken tijdens het consult. Zo zie je meteen een bekend gezicht, wel zo fijn. Je ontvangt van tevoren uitgebreide informatie om je optimaal voor te bereiden.

4. Nazorg & controles
arrow_forward

Nazorg & controles

Kwaliteit staat voorop. Nazorg is daarom een belangrijk onderdeel na jouw behandeling. Controles zijn hierin onmisbaar. Zo kunnen we jouw herstel monitoren.

Meest gestelde vragen over ReLEx SMILE

Kan er iets met het lentikel gebeuren tijdens het verwijderen? arrow_downward

Je minimale sterkte moet -2 zijn om de ReLEx SMILE-behandeling veilig te kunnen uitvoeren. Door deze sterkte heeft het lentikel voldoende dikte om verwijderd te worden.

Wat zijn de nadelen van ReLEx SMILE? arrow_downward
  • Niet bij plus-sterktes
  • Niet bij hogere cilindersterktes
Waarom kom ik met een hogere sterkte niet in aanmerking voor ooglaseren? arrow_downward

Het is mogelijk dat je van tevoren had verwacht om met jouw sterkte in aanmerking te komen voor ooglaseren. Misschien heb je zelfs al een vooronderzoek gehad bij een andere oogkliniek waaruit dit bleek. Toch kan het zijn dat het advies na een vooronderzoek bij FYEO is om voor een ExtraLens behandeling te kiezen.

Wij willen altijd het beste resultaat voor jou. Niet alleen nu, maar ook voor in de toekomst. Bij een ooglaserbehandeling veranderen we de vorm van het hoornvlies. Wanneer een grotere sterkte gelaserd moet worden, wordt de vorm van het hoornvlies dus ook meer aangepast. Voor nu zou dat misschien veilig en verantwoord kunnen, maar wanneer het hoornvlies flink aangepast moet worden kan het zijn dat je hierdoor in de toekomst niet of minder goed geschikt bent voor een andere behandeling, zoals een lensvervanging.

Bij een ExtraLens behandeling veranderen we niks aan je hoornvlies, waardoor dit wel nog mogelijk is.

Wanneer is er sprake van een medische indicatie voor ooglaseren? arrow_downward

Een medische indicatie geldt bij contactlensintolerantie in combinatie met extreme plus- of min-sterkteafwijkingen en een uitzonderlijk hoge cilinder.

Vergoeding basisverzekering

In enkele situaties is een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Alleen de oogarts kan op basis van het vooronderzoek bepalen of je hiervoor in aanmerking kunt komen. Uiteindelijk neemt je zorgverzekeraar hier een beslissing over.

Wat als ik na ooglaseren in mijn ogen wrijf? arrow_downward

Je mag gedurende twee weken na de ooglaserbehandeling niet in je ogen wrijven. Vanwege de hygiëne, genezing, plooivorming en het bandagelensje.

Lasek & TransPRK
Bij de Lasek en de TransPRK behandeling krijg je een bandagelensje in je ogen. Door, per ongeluk, in je ogen te wrijven zou je deze kunnen verplaatsen. Dit lensje wordt na 5 dagen verwijderd.

IntraLasik Femtosecond & ReLEx SMILE
Bij de IntraLasik Femtosecond en ReLEx SMILE behandeling is er vooral de eerste dagen een geringe kans op plooivorming als je in je ogen wrijft. Als dit jou onverhoopt overkomt, kun je dit herkennen aan branderige, rode ogen en wazig zicht. Gelukkig is het wel te verhelpen.

Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult is behandelend oogarts
  • All-in prijs