fbpx Spring naar content

Geeft ooglaseren een blijvend resultaat?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Het resultaat is in principe blijvend: het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Bij een ooglaserbehandeling wordt namelijk de vorm van je hoornvlies aangepast. Dit proces is onomkeerbaar.

Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt na een ooglaserbehandeling. Dit betekent alleen niet dat je ogen en je sterkte in de loop der jaren niet meer kunnen veranderen. Door het ouder worden, krijg je wellicht last van staar of kun je een leesbril nodig hebben.

Leesbril door het ouder worden
Heel veel mensen vragen zich af of ze na een ooglaserbehandeling een leesbril nodig hebben. Het feit dat je door het ouder worden een leesbril nodig hebt, heeft niks te maken met je hoornvlies, maar met je ooglens. Door het ouder worden kan je ooglens niet meer scherpstellen voor dichtbij. Je hebt dan last van ouderdomsverziendheid. Dit staat dus los van de ooglaserbehandeling. Een oplossing hiervoor is een lensimplantatie. In de meeste gevallen adviseren we deze daarom ook als je een leeftijd hebt waarop het waarschijnlijk niet lang meer duurt voordat je leesklachten krijgt.