fbpx Spring naar content

Wat zijn de risico’s bij ooglaseren?

Geen operatie is zonder risico. Ook ooglaseren niet. De kans is ongelooflijk klein, maar complicaties kunnen ontstaan. Daarom bieden wij levenslange garantie aan op al onze behandelingen. Een aantal risico’s opgesomd.

Droge ogen
Het oog kan na de behandeling droger aanvoelen. Verschilt per behandeling. Om te verzachten worden tijdelijk kunsttranen voorgeschreven.

Haze – bij TransPRk en Lasek
In een enkel geval kan er tijdens de wondgenezing een vertroebeling optreden van het hoornvlies, haze. Dit kan een tijdelijk verminderd contrast en tijdelijke vermindering van het zicht geven. Na 3 tot 12 maanden is de helderheid in principe weer hersteld. Aanvullend gebruik van medicatie kan dit versnellen.

Starbursting
Starbursting, stervorming rond een lichtbron, wordt deels veroorzaakt door een wijde pupil. Als de oogarts vindt dat je pupillen te groot zijn, kan een ooglaserbehandeling afgeraden worden.

Hardknijpende oogleden
Door hard knijpen met de oogleden is het mogelijk dat de behandeling niet uitgevoerd kan worden. Er kan dan overgestapt worden naar een oppervlaktebehandeling.

Lichtgevoeligheid
Na de behandeling kun je sneller een zonnebril nodig hebben. Zeker in de eerste dagen zijn je ogen erg gevoelig voor licht. Deze overgevoeligheid wordt minder, maar gaat niet bij iedereen volledig weg.

Bekijk hier alle mogelijke risico’s en complicaties