fbpx Spring naar content

Ooglaseren Utrecht

Woon je in (de buurt van) Utrecht en wil je voortaan wakker worden met een scherpe blik zonder je bril of lenzen eerst te moeten zoeken? FYEO kan dit voor jou mogelijk maken. Gun jezelf de vrijheid van leven zonder bril of contactlenzen en maak een afspraak voor een vrijblijvend vooronderzoek.

Waarom een behandeling bij FYEO Utrecht

 • Persoonlijk behandeladvies op maat
 • Levenslange garantie
 • Meer dan 50.000 cliënten behandeld
 • All-in prijs
 • Gratis en vrijblijvend vooronderzoek

Ooglaseren is veruit de meest bekende, maar ook de meest toegepaste behandeling om weer zonder hulpmiddelen te kunnen zien.

Snelle technologische vooruitgang maakt ooglaseren geschikt voor steeds meer ogen. Check hier wanneer je wel of niet in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.

Kosten ooglaseren

Ooglaseren is een éénmalige investering waar je jarenlang van kunt genieten. Het kostenplaatje is altijd gebaseerd op een all-inclusive prijs.

Ooglaseren Utrecht

Leven zonder bril of contactlenzen is dichterbij dan je denkt! Wij verwelkomen je graag in één van onze moderne oogklinieken in Utrecht.

Ooglaseren to-the-point

Alles op een rijtje

 • Bij sterkteafwijkingen tussen -12 en + 4,5
 • Bij cilinderafwijking tot -6
 • Dieptebehandelingen: ReLEx SMILE en IntraLasik
 • Oppervlaktebehandelingen: TransPRK en Lasek
 • Leeftijd van 18 tot 45 jaar
 • Ooglaseren niet mogelijk of wenselijk? Je alternatief is een implantlens: ExtraLenzen, ReplaceLenzen of een Readon ReplaceLens-behandeling bij leesklachten
Leon-620x620-3

Wat is ooglaseren

Ooglaseren is het corrigeren van de bolling van je oog met een hightech-laser. Hoe hoger jouw sterkte, hoe meer de oogvorm moet worden aangepast. Het oog kan te lang zijn, juist te kort of niet mooi rond. Hierdoor valt het licht niet direct op het netvlies en zie jij de wereld niet scherp.

Voordelen van ooglaseren

 • Geen bril of contactlenzen meer
 • Veiliger dan levenslang contactlenzen dragen
 • Eénmalige investering
 • Behandelingsmethoden

  De oogarts bepaalt bij het consult aan de hand van je oogconditie, activiteiten in het dagelijks leven en werk welke behandelingsmethode het best bij jou past. Je krijgt dus altijd een persoonlijk behandeladvies op maat.

  Lasek
  Lasek

  Wellicht voorbijgestreefd door nieuwere technieken, maar nog steeds waardevol bij oogafwijkingen of risicovol contactwerk.

  • Herstel 3-5 dagen gevoelig tot pijnlijk
  • Geschikt bij actieve levensstijl
  • Mogelijk bij oogafwijkingen
  Lees meer arrow_forward
  Lasek
  Lasek

  Wellicht voorbijgestreefd door nieuwere technieken, maar nog steeds waardevol bij oogafwijkingen of risicovol contactwerk.

  Eerst wordt de bovenste laag van het hoornvlies losgeweekt met alcohol. Zo komt het onderliggende deel bloot te liggen. Vervolgens vind hier de sterkte-correctie plaats.

  TransPRK

  Je ogen worden door niets of niemand aangeraakt. De behandeling is 100% lasergestuurd.

  • Herstel 3-5 dagen gevoelig tot pijnlijk
  • No-touch methode
  • Geschikt bij actieve levensstijl
  Lees meer arrow_forward
  TransPRK

  Je ogen worden door niets of niemand aangeraakt. De behandeling is 100% lasergestuurd. De resultaten zijn hierdoor stabiel en bijna exact te voorspellen.

  Eerst wordt de bovenste laag van het hoornvlies verwijderd met een laser. Daarna corrigeert de laser het zicht in het onderliggende deel van het hoornvlies. De gehele behandeling duurt amper 1 minuut per oog.

  ReLEx SMILE

  De meest oogvriendelijke ooglasertechniek. Uiterst comfortabel, want je oog wordt minimaal belast.

  • Snel en pijnloos herstel
  • Hoornvlies blijft sterk
  • Oogvriendelijkste behandeling
  Lees meer arrow_forward
  ReLEx SMILE

  De meest oogvriendelijke ooglasertechniek. Uiterst comfortabel, want je oog wordt minimaal belast. Je herstelt snel en je zicht is al na enkele dagen helder.

  De plaats van actie is het hoornvlies aan de voorkant van je oog. Nog geen halve minuut is nodig om het lentikel los te laseren. Dit is een schijfachtig stukje weefsel dat door weg te nemen de juiste correctie aan de oogbol geeft.

  IntraLasik

  De meest gebruikte en zeer comfortabele ooglaserbehandeling die bekend staat als de flapbehandeling.

  • Snel en pijnloos herstel
  • Flaptechnologie
  • Hoornvlies wordt gespaard
  Lees meer arrow_forward
  IntraLasik

  De meest gebruikte en zeer comfortabele ooglaserbehandeling die bekend staat als de flapbehandeling. Deze behandeling geeft een snel herstel van je zicht en amper last na de behandeling.

  De IntraLasik-behandeling wordt door 2 verschillende lasers uitgevoerd. Door ultrasnelle lichtpulsen af te geven in het hoornvlies, ontstaan er kleine luchtbelletjes waardoor het hoornvlieslaagje aan 1 kant loslaat. De arts kan hierdoor het flapje omslaan, zodat de volgende laser het zicht kan corrigeren.

  Saskia behandelde cliënt

  Ben ik geschikt voor ooglaseren?

  Bijna voor iedereen

  Ooglaseren is bijna voor iedereen een optie. Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud? Ligt je sterkteafwijking tussen de -12 en +4,5 en heb je een cilinderafwijking die niet groter is dan -6? Dan ben je mogelijk geschikt! Een uitgebreid vooronderzoek zal moeten uitwijzen of je daadwerkelijk behandeld kan worden. Wanneer een ooglaserbehandeling voor jou niet mogelijk is of niet leidt tot het beste resultaat, hebben we de ExtraLens behandeling in huis.

  Kosten ooglaseren

  Je krijgt wat je ziet. Het kostenplaatje is altijd gebaseerd op een all-inclusive prijs, dit betekent dat het uitgebreide vooronderzoek, het consult met de arts en alle controles bij de prijs zijn inbegrepen. Zonder onverwachte kosten dus. Simpel en helder. Heb je de financiën niet direct beschikbaar en ben je op zoek naar betalingsopties? Wil je meer weten over een vergoeding vanuit de basisverzekering? Of een duidelijk overzicht van alle prijzen?

  FYEO Utrecht

  Ooglaseren in Utrecht

  Waar zit de kliniek?

  Kom je uit (de buurt van) Utrecht en wil je graag van je bril of contactlenzen af? Plan dan direct een vooronderzoek voor onze kliniek in Utrecht. Op deze locatie kun je terecht voor het vooronderzoek en de controles. Wanneer je in aanmerking komt voor een behandeling, dan vindt deze plaats in onze kliniek in Amsterdam.

  FYEO Utrecht
  Orteliuslaan 1000
  3528 BD Utrecht

  Dit zeggen onze cliënten

  star star star star star
  "Na lang nadenken toch mijn ogen laten laseren en achteraf gezien had ik dat al veel eerder moeten doen! Wat een heerlijk gevoel om geen lenzen of bril meer te hoeven dragen."
  Behandelde cliënt Serina

  Ooglaseren: Lasek

  Superwoman in 25 seconden ooglaseren

  Serina zit duidelijk op haar praatstoel. De speelsheid spat ervan af. Flirten met de camera. Haar prachtige zwarte krullen bewegen mee wanneer ze met veel armbewegingen praat. Maar het zijn haar ogen die écht vertellen. Een enthousiast verhaal over haar recente ooglaserbehandeling. Natuurlijk positief, want Serina is maar wat blij met haar nieuwe ogen.

  “Bij het laatste onderzoek zag ik bijna de kleinste letters. Dat zien normale mensen niet eens. Ik kan nu achter in de klas gaan zitten, omdat ik alles zo goed kan lezen. En toen besefte ik pas, wow, ik had dit eigenlijk eerder moeten doen.”

  Want hoe slecht zag Serina voordat haar ogen gelaserd werden. Zo slecht dat kijken echt een obstakel werd. “Voor mij is het belangrijk dat ik iemands gezicht kan zien. Dan zie ik uitdrukkingen. Die zag ik gewoon niet. Dan durf je ook niet meer te kijken omdat je niets ziet.”

  Ze is nog verrast hoe soepel de behandeling uiteindelijk ging. “Twee uurtjes met het onderzoek bezig en maar 25 seconden met laseren. Het vooronderzoek duurde langer dan het laseren.” Ze lacht nog maar eens hartelijk. “Super woman. Dat was ik al, maar nu nog meer.”

  Behandelde cliënt Sanne

  Ooglaseren: Lasek

  Je ziet gewoon altijd, precies zoals het hoort te zijn

  Voor Sanne is er niets mooiers dan de hele dag met paarden bezig zijn. Een prachtige passie, behalve dan dat gedoe met haar lenzen. De manege is altijd stoffig, zelf is Sanne constant in beweging en veel op pad. Ooglaseren bleek écht de oplossing om haar professionele paardenwerk makkelijker te maken.

  “Ik sta ‘s morgens op tijd op. Rond 8 uur begin ik met de paarden. De hele dag door. Paardrijden, paarden trainen, zorgen dat alles netjes is. Doordeweeks. En in het weekend ook,” voegt ze lachend toe.

  “Ik wil wel wat kunnen zien als ik naar de hindernis loop. Als ik draai, in de bossen, in de bak. Je wilt alles duidelijk scherp hebben gesteld. Vaak voelde je die lens bewegen als je in je ogen wreef of als er stof in zat. Dan hing die lens er half uit als hij er al wat langer inzat.”

  Het was via vrienden en een collega dat ze enthousiaste verhalen over ooglaseren hoorde. Voor Sanne het moment dat ze besloot voor het vooronderzoek te gaan. “Is het niks, kan het niet of wil ik het toch niet, dan zit ik er ook niet aan vast. Maar dan heb ik in ieder geval een paar opties over. Daarna heb ik de knoop doorgehakt.”

  Sanne is nog verbaasd hoe snel de behandeling is gegaan. “Ik moest een aantal seconden naar een groen lampje blijven kijken, 2 keer een oog en het was klaar. Toen mijn ogen gelaserd waren, kon ik al meteen op de klok in de verte zien hoe laat dat het was. Het is gedaan en je ziet gelijk. Dat is eigenlijk heel bijzonder.”

  Ze geniet enorm van de vrijheid die ooglaseren haar gegeven heeft. “Het is nu superfijn dat je niet meer hoeft na te denken dat je lenzen, bril of vloeistof mee moet nemen. Je gaat in de auto, in het vliegtuig en het is gewoon klaar. Je ziet gewoon altijd. Gewoon hoe het hoort te zijn.”

  Cliënt FYEO: Leon

  Ooglaseren: Lasek

  Ik wil niets missen. Alles blijven zien

  Het was FYEO die hem benaderde om op te treden als cabaretier. Niet dat Leon anders nooit zijn ogen had gelaserd, hij speelde al met het idee. Maar het was wel het zetje om zich te verdiepen in wat FYEO voor zijn ogen kon doen.

  Dolend door het lege theatergebouw verschijnen voorstellingen weer op zijn netvlies. “Ik ben zo visueel ingesteld. Alles wat ik in het theater neerzet, zie ik eerst voor me.”

  De kleedkamer, dat is toch waar het echt begint. Altijd even goed in de spiegel kijken, een paar dingetjes klaar leggen. Zijn microfoon, flesje water, flesje sportdrank. Stemoefeningen om zijn wat hese stem goed aan de gang te krijgen.

  “Het blijft altijd een magische plek. In de kleedkamer laad je je op, hier ga je ook visualiseren hoe het er dadelijk uitziet. Wat moet ik doen, wat moet ik niet doen, waar moet ik opletten. Hier begint de voorstelling al te spelen.”

  Het ogen laseren heeft hem geholpen zijn scherpe blik te behouden. Nu met nieuwe ogen. De laserbehandeling kon mooi aan het einde van het seizoen worden gepland. “Ik weet nog dat ik dacht: Dan kun je even helemaal niets, en dan kun je daarna weer verder. Toen ik dat eenmaal geblokt had, viel dat gedoe-idee wel mee.”

  “Ik heb een dochtertje van 5. Die zie ik nu groeien. Ik zie haar stapjes maken, bijna alsof ze iedere ochtend als een nieuw mensje wakker wordt. Dát moet ik zien, dat wil ik blijven zien.”

  Behandelde cliënt Karin

  Ooglaseren: Lasek

  Dat ik mensen zie genieten, betekent echt alles voor mij

  Een levensgenieter pur sang. Altijd positief in het leven staan. Dus toen Karin slechter ging zien, was het een kleine stap om de zaken meteen aan te pakken. “Na het vooronderzoek dacht ik, stap 1 is gezet, nu gaan we het ook maar gewoon doen.”

  “Ik ben heel erg sociaal, ik geniet altijd van andere mensen. Ik ben juist gelukkig als ik die balans heb tussen leuke dingen doen, maar ook lekker thuis, lekker rustig aan. Ik wil alles meekrijgen.”

  Dat het leven zelfs voor haar niet altijd schijnt, heeft Karin door een heftig fietsongeluk hard ondervonden. Het maakt dat ze nog meer waardeert waar ze altijd al van kon genieten. Zoals goed zien.

  “Een aantal jaar geleden ben ik door een auto van mijn fiets gereden. Toen ben ik op mijn achterhoofd gevallen, waarbij ik mijn schedel heb gebroken. Daardoor kan ik niet meer volledig ruiken en proeven. Ik heb nog zo’n 12%, waar ik ondertussen wel aan gewend ben, maar als ik dan goed voor mijn ogen kan zorgen, dat doe ik dat natuurlijk heel graag.”

  De beslissing om haar ogen te laten laseren was snel genomen. De behandeldag zelf was nog wel uitdagend. Het liep net wat anders dan gepland.

  “Ik zou eigenlijk om 9 uur in de ochtend mogen, en toen belden ze die dag dat er iets tussen was gekomen. Dus toen moest ik om 4 uur ’s middags. Dus ik heb me de hele dag op zitten fokken. Maar dan ben ik wel zo, even doorbijten en dan is het ook gedaan.”

  “Ik organiseer ook evenementen. Als ik dan ook zie dat mensen genieten, dat die beleving optimaal is, dat ik ze zie lachen, maar ook de verschillende emoties bij die mensen kan zien, dat betekent echt alles voor me.”

  Behandelde cliënt Edwin

  Ooglaseren: IntraLasik

  Zo uitgebreid testen had ik niet verwacht

  Ferme blik in de camera. Een no-nonsens vrachtwagenchauffeur. Maar wel één met een levensverhaal. Van iemand met zwaar obesitas én slecht zien naar 50 kilo lichter en leven zonder bril. Ontmoet Edwin, of beter gezegd de nieuwe Edwin.

  “Ogen zijn het eerste wat je van iemand anders ziet. Een stuk persoonlijkheid.” Wie Edwin aankijkt, kan hem alleen maar gelijk geven. Zijn knalblauwe ogen lijken een open boek.

  Trots vertelt Edwin over zijn metamorfose die hij dit jaar heeft ondergaan. Eerst een maagverkleining tegen obesitas, daarna ooglaseren om weer goed te kunnen zien. “Ik wilde al langer van mijn bril af. Buiten laden en lossen in de regen, vettige glazen. Sowieso wil ik in het verkeer goed om me heen kunnen kijken.”

  Het vooronderzoek was de eerste stap. Dat hij zo uitgebreid getest zou worden, had Edwin niet verwacht. “De hoeveelheid tests die ze doen, de oogdrukmeting, de lichtdoorlating, van die dingen allemaal. En dan niet één testje op dat gebied, maar meerdere.”

  “Die mensen die doen eigenlijk niets anders, dus ja, hoe groot zijn nu de risico’s nog? Dat geeft toch net even iets meer vertrouwen, want ze gaan er nu ook echt in, dus dan moet het ook wel 100% goed zijn.”

  Edwin is sinds zijn ogen zijn gelaserd compleet brilvrij. Hij is er supertevreden mee. “Ik ben compleet gereviseerd. We kunnen weer de toekomst in, gewoon verder.”

  Plan een gratis en vrijblijvend vooronderzoek

  Iedere behandeling begint met een vooronderzoek. Dit onderzoek is essentieel om jouw oogsituatie exact in kaart te brengen. Zonder vooronderzoek geen behandeling.

  • Persoonlijk behandeladvies op maat
  • Oogarts van consult, is behandeld oogarts
  • All-in prijs