fbpx Spring naar content
februari 2021

Droge ogen door lenzen

Lensdragers hebben sneller last van droge ogen omdat lenzen de zuurstoftoevoer naar het oog beperken. Moderne contactlenzen zijn een stuk beter dan die in het verleden omdat ze veel meer zuurstof doorlaten. Toch krijgen veel mensen die lenzen dragen tegen het einde van de dag last van droge ogen.

Droge ogen door lenzen

Na een lange werkdag op kantoor heb je ’s avonds vanuit werk een etentje met vrienden. Je weet nog niet of jullie na het bezoek aan jullie favoriete restaurant verder borrelen in de stad. Je kunt er de klok op gelijk zetten, rond 23:00 uur worden je ogen weer irritant droog en moet je jouw contactlenzen uitdoen. Voor de zekerheid neem je een bril en lenzenbakje mee naar werk. Herkenbare situatie?

Droge ogen lenzen

Droge ogen komen veelvuldig voor bij zowel lensdragers als niet-lensdragers. Je kunt spontaan last krijgen van droge ogen als je bijvoorbeeld in de overgang komt of als je een allergische reactie hebt. De achterliggende reden van droge ogen is dat er onvoldoende tranen aangemaakt worden of dat de traanfilm te snel verdampt. De traanfilm is het dunne vochtige laagje op het oogoppervlak. Maar het kan ook zijn dat jouw contactlenzen de veroorzaker zijn van droge ogen.

Ontstaan droge ogen door lenzen

Door lenzen wordt er vaak minder zuurstof naar je oog toegevoerd omdat je oog simpelweg bedekt is met een laagje materiaal wat er oorspronkelijk niet hoort. Bij harde lenzen is dit vaak erger dan bij zachte lenzen. Tegenwoordig zijn er steeds meer silicone hydrogel lenzen verkrijgbaar om droge ogen tegen te gaan. De ene innovatieve lens is uiteraard nog duurder dan de andere.

Ooglaseren en droge ogen

Als je lenzen draagt en veel last hebt van droge ogen betaal je waarschijnlijk de hoofdprijs voor dure silicone lenzen. Ooglaseren is dan een goede oplossing. De eerste weken na de behandeling moet je goed druppelen met de kunsttranen die je van ons krijgt om je traanfilm te herstellen. Daarna heb je minder last van droge ogen. “Wil je het beste voor jouw (droge) ogen?” Kies voor een ooglaserbehandeling en boek een vooronderzoek.

Naast minder droge ogen bespaar je veel geld met een ooglaserbehandeling!

PeriodeKosten daglenzenKosten maandlenzenKosten ooglaseren
1 jaar€ 450,-€ 298,-€ 2.500,-
10 jaar€ 4.500,-€ 2.980,-€ 2.500,-
20 jaar€ 9.000,-€ 5.959,-€ 2.500,-

Zoals je kunt zien, verlies je met het dragen van jouw lenzen een heleboel geld. Met een ooglaserbehandeling ben je snel en op een veilige manier van al het gedoe met je lenzen af. En dat eenmalig vanaf € 2.500,- (TransPRK).